MASUM DEĞİLİZ HİÇBİRİMİZ


MÜNEVVER’İN ÖĞRETTİĞİ: MASUM DEĞİLİZ HİÇBİRİMİZ/ÜMMÜHAN ATAK
Hazret-i Ömer’den haberdar olmasaydık, bugün Münevver’in katilinin hala yakalanmamış olmasını ‘merakla’ izlerdik. Fakat biz ‘Dicle kenarında kaybolan koyunun hesabının sorulacağı’ Hazreti Ömer’den haberdarız ve Münevver’in katilinin aylarca ortaya çıkmayışını ‘hayret’ ve ‘üzüntüyle’ izliyoruz. Usta(!) gazetecilerin çıkıp ‘kanlı testere’yi “kamuya durumun vehametini kavratmak için” göstermesi midemizi bulandırıyor. “Vehamet sizin reyting kaygınız”.
Denenmeyen tek yol demokratik çözüm/Eren Özdemir
Kürt sorununda herkes çözüm için ‘tam zamanı’ ortak paydasında buluştu ancak adım atmak için taraflar bir diğerinden hareket bekler gibi. DTP, şartsız af ile çözümün kolaylaşacağını savunurken Güneydoğu’da şehit olan asker ve devlet görevlilerinin ölümüne sebep olanların şartsız affının maşeri vicdan tarafından ne kadar kabul göreceği de ayrı bir tartışma konusu. Öte yandan devletin iç güvenlik alanı olmaktan çıkarıp savaş alanına dönüştürdüğü coğrafyada yıllardır yaşanan faili meçhuller, JİTEM’in yasadışı eylemlerinin yol açtığı travmaların da tedavi edilmesi gerekiyor. Bu anlamda Güneydoğu meselesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün‘tarihi fırsat’ çağrısıyla başlayan tartışmaları kısaca hatırlatalım istedik.
TSK Konusu Suç Olan Eylem Planı Yapamaz! Yaptıysa…/Reşat Petek
“İrtica İle Mücadele Eylem Planı” adıyla hazırlanan plan, tek kelimeyle korkunç ve tüyler ürpertici. Tarihi de Nisan 2009. Genelkurmay Başkanı sayın İlker Başbuğ’un iki defa basının karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulunduğu zaman diliminde hazırlanmış. Şimdi adeta GK Başkanını yalanlarcasına, konusu suç teşkil eden birçok eylemi kapsayan bir çalışmanın “İrtica İle Mücadele Eylem Planı” adı altında ortaya çıkarılması, birçok soruyu da beraberinde getirdi.
Ömer Muhtar: OSMANLI ASKERİ, TEŞKİLAT-I MAHSUSA AJANI/Fatih Mutlu
Kaddafi yine yapacağını yaptı. İlk kez İtalya’ya giden Libya lideri, yanına Ömer Muhtar’ın oğlu Muhammed Muhtar’ı da almıştı. Zaten gergin haldeki karşılama heyeti, uçaktan Muhammed Muhtar inince ne yapacağını şaşırdı. Hemen ardından Muammer Kaddafi görüldü. Ve Kaddafi’nin üniforması. Ve bir de yakasına iliştirdiği Ömer Muhtar fotoğrafı. Heyet şokta. Berlusconi felç. İtalya perişan.

Yorumlar

Popüler Yayınlar