Ermeniler ve bazı gerçekler


Selçuklu ve Osmanlı devrinde dile kolay 850 yıl Ermeniler “Millet-i Sadıka” olarak huzur, güven, refah içinde yaşadılar. 1878 Berlin Kongresinden sonra başta İngiltere olmak üzere, Fransa, Rusya ve bilhassa ABD misyonerleri millet-i sadıka olan Ermenileri “Büyük Ermenistan” ve Anadolu’da bağımsızlık maskesi altında isyana sürüklediler. Ve Ermeni çeteler 1882-1914 arasında 39 defa son derece büyük katliam ve isyan yaptılar.

Türk Tarih Kurumu Araştırmaları Masası Başkanı Prof. Dr. Kemal Çiçek’in Ermeni iddialarına karşı açıklaması şöyledir: “Ermenilerin, tehcir uygulamasını 27 Mayıs 1915’te kendi hallerindeyken jandarma tarafından ‘Hadi siz gidiyorsunuz’ denilerek yapılmaya başlandığını iddia ettiklerini, ancak bu durumun gerçek olmadığını... Kurulması planlanan Ermenistan’ın düşünülen devlet başkanı Baghos Nubar Paşa’nın Fransa Dışişleri Bakanlığına yazdığı ve arşivlerde bulunan mektubuna göre: ‘150 bin kişilik Ermeni ordumuz hazır. Ayrıca 40 bin kişilik ihtiyat kuvvetimiz var. Mebus Karekin Pastırmacıyan Erzurum’da emrinizi bekliyorlar’ ifadesini kullandığına dikkati çekti.

...Talat Paşa Ermenilerin istediği yerleri (Osmanlının yüreği, gövdesi) olarak tanımlayıp, Ermeni mebuslara (Maceraya gitmeyin, haddinizi bildiririz) dedi. Ama hadlerini bilmiyorlar. Yok efendim, 300- 400 bin, 1.5- 2.5 milyon kişi ölmüş. Bunların hepsi hikâyedir...

...O dönemde çok kısa sürede ve plansız Kafkasya’dan göç ettirilen 1 milyon 200 bin Müslümandan 702 bini yerleştirildi. 500 bin kişi ortada yok. Bu rakama Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünün Ermenilerin öldürdüğü dediği 518 bin kişi dahil değil... Onlar Anadolu’da yaşayan Türklerden ölenler. O rakamın da 122 bin kişisi tehcirden önce Ermeniler tarafından öldürüldüler...”

2001 nüfus sayımında Ermenistan nüfusu 3 milyon 150 bindir. Erkeklerin çoğu Ermenistan dışına çalışmaya gittiğinden şu anda 2 milyonun altındadır. Sadece Türkiye’de 60 ya da 40 bin kaçak Ermeni vardır. Nüfusun 2 milyon 100 bini kadın. Erkeklerin yüzde 60’ı yurt dışında. Kadınların iş gücündeki oranı yüzde 35. Türkiye’de Ermenilerin sayısı 50 bin. 1924’te 300 bin idi. Türkiye’deki Ermeniler cumhuriyet devrinde devlete sadık kalmışlardır.

Batı, Ermenileri -Osmanlıya olduğu gibi- şimdi de Türkiye’ye karşı kullanmaktadır. Kaybeden Ermenilerdir. Ne zaman uyanacaklar. Batının oltasına takılmasalardı, Türkiye’de Ermenistan nüfusu kadar Ermeni refah içinde yaşayacaktı.

Mustafa Yürekli

Yorumlar

Popüler Yayınlar