ŞİİR FESTİVALİ GALASINDA SU GİBİ ALKOL / Ayhan Celep


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Şiir Festivalinin açılış kokteylinde su gibi içki tüketildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’nin düzenlediği II. Uluslararası Şiir Festivalinin açılış kokteylinde su gibi şarap içildi.

İstanbul Arkeoloji Müzesinde gerçekleştirilen kokteyl, festivale katılan şairlerin tanıtımı ile başladı. Gecede Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü ve Kardeş Türkülerin müzik dinletisi vardı. Kardeş Türküler, katılımcıları Türkçe, İngilizce selamlamanın ardından Kürtçe selamlamayı da unutmadı.

Kürtçe şarkılar eşliğinde düzenlenen şiir festivali ilerleyen dakikalarda şarap şovuna dönüştü.

Kurulan kokteyl masalarında ikram edilen alkol, üniversiteli gençler ve katılımcılar tarafından su gibi tüketildi.

Muhafazakâr-Demokrat Ak Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat organizasyonunda tüketilen alkol manzarasını gören İstanbullular şaşkınlığını gizleyemedi.

Geçen yılki uluslarası şiir festivaline çağırılan Türk eşcinselşairler dekkit çekmişti. Organizasyonlardaki bu manzaralar karşısında İstanbullular şok olmuş durumda..

Şunu belirtmeli: Sözde uluslarası şiir festivaline katılanlara bakılınca, ciddi şaairlerin katılmadığı görülüyor. Organizasyona belediye şairleri festivali demek daha doğru olur. Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, İsmet Özel, Arif Ay, Mustafa Yürekli ve Ebubekir Eroğlu'nu göremiyoruz festivallerde. Festivale çağrılan yabancı şairler de ülkelerinde ikinci, üçüncü sınıf şairler. Çağdaş dünyada festival şairleri fonemeni gündemde yani.

Daha önce Ak Parti Artvin İl Başkanlığı ve Edirne İl Başkanlığının düzenlediği programlarda da baş içecek rakı olmuştu. Bu sefer Uluslararası bir organizasyon olmasının etkisi ile içki çeşitleri çoğaltılarak mahzenlerden çıkartılan özel seçim şaraplarla oldukça zengin (!) bir görüntüye sahne oldu..

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra Belediyeye ait kurumlarda alkollü içecek satışı ve içilmesi yasaklanmıştı. Kadir Topbaş yönetiminin işi her çeşit alkollü içeceğin ikram edildiği bir şova dönüştürmesine Ak Partililer ve muhafazakâr çevrelerin nasıl tepki vereceği ise merak konusu.

Yorumlar

  1. nelerden taviz verilmediki alkol konusunda verilmesin
    yürekler başkalaşım heves ve heycanıyla feth edildi
    Vayl olsun

    YanıtlaSil
  2. yazık yazık. erbakan hocamın dediği kadar varmış, vesselam...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar